Početna » Proizvodi » Ručne dizalice

Ručne dizalice

Na stanju
Kratki opis:
  • dizalica namijenjena intezivnoj uporabi
  • sukladna normi EN 13157:2004
  • izrađena od visokokvalitetnih materijala
  • niklovani teretni lanac kvalitete G100
  • integrirana funkcija slobodnog hoda lanca
  • svaka dizalica je testirana na 25% više od nazivne nosivosti
  • industrijski ležaji
  • mali razmak između gornje i donje kuke
  • lanac produžujemo prema zahtjevima kupca
Uporedi
Pošaljite upit

Pošaljite upit

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.

Kategorija:
Opis

Ručne dizalice su jednostavni, ali efikasni alati koji se koriste za podizanje i spuštanje tereta ručnim naporom. Ove uređaje često nazivamo i ručnim dizalicama ili ljudskim dizalicama. Evo nekoliko ključnih informacija o ručnim dizalicama:

1. **Princip rada:** Ručne dizalice rade na principu poluge, gde se ručicom ili lancem vrši primjena sile na teret kako bi se podigao ili spustio. Ručna snaga korisnika se koristi za generiranje potrebne sile za podizanje tereta.

2. **Različite vrste:** Postoje različite vrste ručnih dizalica, uključujući lančane dizalice, vitla, dizalice sa trakom i dizalice sa točkom. Svaka od ovih vrsta ima svoje specifične primene i karakteristike.

3. **Nosivost:** Ručne dizalice dolaze u različitim nosivostima, što znači da mogu podizati teret različitih težina. Nosivost varira od manjih, koje mogu podići samo nekoliko stotina kilograma, do većih, koje mogu podizati nekoliko tona tereta.

4. **Praktičnost i prenosivost:** Ručne dizalice su često kompaktne i lake za prenos, što ih čini praktičnim alatom za različite lokacije i zadatke. Mogu se koristiti u radionici, skladištu, na građevinskom mestu ili bilo gdje gdje je potrebno podizanje tereta.

5. **Sigurnost:** Kao i kod svih alata za podizanje, važna je sigurnost pri korištenju ručnih dizalica. Korisnici trebaju pridržavati se uputstava za upotrebu, koristiti odgovarajuću opremu za zaštitu, i paziti na pravilno održavanje dizalice kako bi se osigurala sigurna upotreba.

6. **Primenjivost:** Ručne dizalice su korisne u različitim situacijama, uključujući podizanje teških materijala, montažu i demontažu opreme, postavljanje teških komponenata i druge zadatke koji zahtevaju precizno podizanje tereta.

7. **Ergonomska razmatranja:** Prilikom upotrebe ručnih dizalica, posebna pažnja se obično posvećuje ergonomiji kako bi se smanjio napor i rizik od povreda operatera. To može uključivati dizajniranje ručki i kontrole kako bi se olakšalo podizanje i spuštanje tereta.

 

Scroll To Top
Close
Close
Close

My Cart

Shopping cart is empty!

Continue Shopping

Ručne dizalice